تشخیص سریع سرطان با استفاده از بیوسنسور جدید

تشخیص سریع سرطان با استفاده از بیوسنسور جدید

این فناوری به عنوان یک روش تشخیص امیدوار کننده در کنار روش‌های تشخیصی دیگر به کار گرفته شود، هر چند در حال حاضر تیم تحقیقاتی به منظور تشخیص سرطان پروستات، سرطان پانکراس، سرطان روده بزرگ و سرطان ریه با آنالیز ادرار در حال تکمیل تحقیقاتشان هستند.

 بیوسنسور جدید می تواند سرطان را با استفاده از ادرار تشخیص دهد. پژوهشگران سنسورنواری طراحی کردند که به وسیله آن میتوان دو نوع سرطان پانکراس و پروستات را با استفاده از نمونه ادرار فرد تشخیص داد. این سنسور نواری قادر است با استفاده از حجم کمی از نمونه کار آنالیز را انجام بدهد.

 تیم تحقیقاتی تفاوت در اجزای متابولومیک موجود در ادرار بیماران سرطانی و افراد عادی را بررسی کردند. هنگامی که سلول‌های سرطانی در بدن تکثیر می شوند، به دلیل متابولیسم غیر طبیعی، متابولیت های مختلفی را در ادرار ترشح می کنند. تیم تحقیقاتی یک حسگر پراکندگی رامان تقویت‌شده سطحی (SERS sensor) ایجاد کردند که سیگنال نوری متابولیت‌ها را در ادرار بیش از 1 میلیارد بار با تشکیل یک نانو ماده پلاسمونیک مرجانی شکل روی کاغذ متخلخل تقویت می‌کند. هنگامی که ادرار در حسگر ریخته می‌شود و نور تابش می‌شود، سیگنال‌های متابولیت سرطان بر روی سطح سنسور تقویت می شود و تشخیص سرطان را ممکن می‌سازد. تیم تحقیقاتی یک روش آنالیز مبتنی بر هوش مصنوعی (که قبلا از بررسی 2028 بیمار سرطان پروستات و 988 بیمار سرطان پانکراس حاصل شده است) را برای سیگنال طیفی اکتسابی به کار بردند و موفق شدند تا 99 درصد بیماران سرطان پروستات و سرطان پانکراس را از افراد عادی تشخیص دهند.

مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم