جلوگیری از آسیب حاد کلیوی با استفاده از لایه سلولی بدون داربست تجزیه ناپذیر از سلولهای بنیادی
اثرات درمانی cell sheet نسبت به تزریق وریدی سلولهای به موضع مورد نظر برتر است.
سلول درمانی با استفاده از سلولهای بنیادی مهندسی ژنتیک شده به عنوان یک استراتژی جدید برای درمان بیماری های کلیوی ظاهر شده است. در این مقاله با استفاده از فناوری ویرایش ژنوم، سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از بندناف انسانی (hUC-MSCs) که فاکتور رگزایی و یا یک عامل ضد التهابی ترشح می کنند، به منظور کاربرد درمانی در آسیب حاد کلیه (AKI) مهندسی گردید و با استفاده از بستر کشت سلول هوشمند حساس به دما ورقه های سلولی (cell sheet) hUC-MSC ویرایش ژنوم شده با موفقیت برداشت شد. از اینرو، لایه های سلول بنیادی مزانشیمی مهندسی شده بدون نیاز به استفاده از داربست پلیمری روی بافت کلیه موشهای دارای AKI منتقل شدند.
مقایسه بین کاربرد مهندسی لایه های سلولی مزانشیمی بر سطح بافت کلیه و تزریق داخل وریدی همان سلول ها انجام گرفت و برحسب نتایج، صفحات سلولی به طور مؤثرتری اختلال عملکرد کلیه را در موش های مبتلا به AKI بهبود بخشیدند. سلولهای بنیادی مزانشیمی، AKI را از طریق مکانیسم های رگزایی و ضد التهابی مهار کردند. به طور کلی، این مطالعه پتانسیل سلول های MSCs مهندسی ژنوم شده را به عنوان یک راهکار مناسب در درمان AKI پیشنهاد می کند.
در طی ایسکمی بافت کلیه، دو نوع cell sheet مزانشیمی شامل MSC_VEGF و MSC-aMSH روی سطح کلیه منتقل گردید که منجر به کاهش قابل توجه سطح BUN و کراتینین پلاسما موشها در روزهای ۷ و ۱،۲ پس از آسیب I/R کلیوی شد. تزریق وریدی دو نوع سلول مزانشیمی ذکر شده در طول ایسکمی کلیوی نیز عملکرد کلیه را در مقایسه با AKI درمان نشده بهبود می بخشد با این حال، سطوح BUN و کراتینین در روزهای ۱ و۲ در مقایسه با درمان مهندسی لایه های سلولی به طور قابل توجهی بالاتر بود.
ارسال به دوستان