کاهش خطر سنگ کلیه با مصرف نیاسین
ویتامین B3 (نیاسین) ماده مغذی ضروری است که در سنتز و متابولیسم کربوهیدرات، اسیدهای چرب و پروتئین ها دخیل است. به نوعی می توان گفت این ویتامین در سوخت و ساز انرژی در همه سلول های بدن نقش دارد. دو شکل رایج ویتامین B3، نیکوتینیک اسید و نیکوتین آمید می باشد، که اغلب به عنوان نیاسین شناخته می شوند. نیکوتینیک اسید و نیکوتین آمید فعالیت ویتامینی یکسانی دارند، ولی اثرات فارماکولوژیکی آنها بسیار متفاوت است.
سنگ کلیه یکی از شایعترین اختلالات اورولوژی است که شیوع آن در ایالات متحده تقریباً 11٪ است. میزان عود آن به ویژه نگرانکننده است، به طوری که تا 50٪ از بیماران در عرض پنج سال عود بیماری را تجربه میکنند. این شیوع بالا و میزان عود، سلامت و کیفیت زندگی بیماران را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار میدهد و بار مالی قابل توجهی را بر سیستم مراقبتهای بهداشتی تحمیل میکند. تحقیقات تخمین میزند که تأثیر اقتصادی سالانه سنگ کلیه در ایالات متحده نزدیک به دو میلیارد دلار است. علاوه بر این، انتظار میرود تغییرات در عادات غذایی و سبک زندگی باعث افزایش مداوم شیوع سنگ کلیه شود. با توجه به این روندها، تدوین استراتژیهای مؤثر برای پیشگیری و مدیریت سنگ کلیه از اهمیت حیاتی برخوردار است.مطالعات قبلی نشان دادهاند که رژیم غذایی ممکن است یک استراتژی مؤثر برای جلوگیری از سنگ کلیه باشد.نیاسین، که با نام ویتامین B3 نیز شناخته میشود، یک ویتامین ضروری محلول در آب است. این ویتامین را میتوان از منابع غذایی مختلف، از جمله گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، آجیل و برخی سبزیجات دریافت کرد. نیاسین به عنوان پیشساز نیکوتینآمید آدنین دینوکلئوتید NAD و NAD فسفات NADP عمل میکند که هر دو برای متابولیسم انرژی و واکنشهای اکسایش-کاهش ضروری هستند.مطالعات قبلی نشان دادهاند که نیاسین دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی است. علاوه بر این، نشان داده شده است که نیاسین سطح کلسترول خون را تنظیم میکند، به ویژه با افزایش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا. با این حال، رابطه بین مصرف نیاسین از طریق رژیم غذایی و سنگ کلیه هنوز مشخص نیست.بنابراین، برای پر کردن این شکاف دانش، یک مطالعه مبتنی بر جمعیت برای بررسی رابطه بالقوه بین مصرف نیاسین در رژیم غذایی و شیوع سنگ کلیه در بین بزرگسالان آمریکایی، با استفاده از دادههای نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) 2007-2018 انجام شد. در مجموع 28508 شرکتکننده در این مطالعه شرکت داشتند. در نتایج مطالعه رابطه معکوس بین مصرف نیاسین غذایی و سنگ کلیه مشاهده شد. در مقایسه با افراد در گروه کمترین میزان مصرف نیاسین غذایی، افراد در بالاترین گروه شانس کمتری برای ابتلا به سنگ کلیه داشتند این مطالعه مقطعی نشان داد که مصرف نیاسین غذایی با کاهش خطر سنگ کلیه در بزرگسالان آمریکایی، به ویژه در افراد زیر 60 سال، مرتبط است. یافتههای ما نشان میدهد که دوزهای مناسب مصرف نیاسین ممکن است خطر سنگ کلیه را کاهش دهد. تحقیقات بیشتری برای تأیید یافتههای ما و روشن شدن رابطه علمی مورد نیاز است.
ارسال نظر